Мисия: Подарък от екскурзията

#ПОМОЩ...Какъв подарък да донеса от чужбина?
Всеки от нас обича да получава подаръци или сувенири от своите близки или приятели, но...изборът им доста често се превръща в лутане и чудене , в търсене на перфектната идея, в ангажимент, който вместо да е приятен се превръща в досаден. Да нямаш идея или вариант за подарък също е доста неприятно, затова реших да ви предложа някои предмети, които ще зарадват всеки - от любимите близки до съседката, която се грижи за поливането на цветята или шефа.
#ДаИзберемПерфектнияПодарък



Първо място заемат Картичките - перфектна снимка от любимия град, от острова, на който сте отседнали, от забележителностите и запомнящите се места. Те са страхотен подарък за възрастни хора, които ще могат да се насладят на гледката и да го сложат във витринката, но също така за всеки, който обича да събира, за приятели, почти за всички възрасти, тъй като може да напишеш и запомнящо се послание от държавата и да го пратиш по пощата, за да се запази и традицията. Картичките са и голям спомен за вас самите, защото аз например си купувам от всяка посетена от мен дестинация, а също така и получавам като подарък. Малки, големи, хоризонтални, вертикални, черно- бели, колаж или нарисувани - картичките вече са толкова различни и разнообразни и се превръщат във връзка с екскурзията, защото винаги си имаме една изчистена и обработена хубава снимка на мястото.

Магнитите са също доста предпочитани от хората, тъй като са малък и практичен подарък, който би зарадвал всеки един, дори и хладилникът, който от своя страна ще стане по- цветен и изпълнен със спомени. 

Ключодържатели - страхотен вариант за подарък, който оставя ценен спомен дори и на децата, тъй като има различни модели - от изискани до смешни и шегаджийски, дори с послания и закачки. Страхотна идея, която би накарала всеки един да се засмее и да си го носи всеки ден с ключовете.

Да поговорим и за изискани и елегантни подаръци? Виното или друг алкохол са категоричният избор на всеки един човек, който иска да покаже класа и изящество. Какъв по- хубав спомен от Френско вино, Шотландско уиски, Руска водка или Гръцко узо, които ще са приети с удоволствие? Разбира се, и цената им играе важна роля, затова много от капанчетата във всяка държава предлагат символични бутилки, дори и чаши. Готов и опакован подарък, липсва само торбичката :)

Шал или Чанта - винаги изискан подарък, който би впечатлил всяка дама, тийнейджърка или малко момиченце. Не знаете какво да подарите на тъщата или шефката? Това е перфектен избор, тъй като показва както уважение и признание, така и оставя спомени.

Символи на дадения град или държава - доста често, за да подарим подарък се водим от символа на мястото, което посещаваме. Няма как да ви изброя на всяка дестинация отделно, затова просто ще дам примери: Венеция - маските, гондолите; Франция - вино, лавандула; Любляна - драконче; Постойна - пещерен протей; Лас Вегас - чип от някое казино за покер; и много други в зависимост от града и дестинацията...(доста често се подаряват и пари от това място, които разбира се са различни и те запознават и с тяхната история донякъде)

Козметика, масла , сапуни, свещи - винаги добра идея, когато не познаваш особено добре човека и не си сигурен какво ще му хареса - един сапун или някое масло би зарадвало доста любители. Ароматът на свещ винаги ще привлича както вас, така и този, на когото подарявате, защото това е един страхотен вариант да докоснеш всеки. Екзотиката и Красотата на тези места, които посещавате, също ще допринесе за избора на аромат, защото всяка дестинация би имала различен вкус.

Керамика - ако може да опазите чинията, чашите или някой друг чуплив подарък, защо не? Чиниите, които изобразяват на себе си нещо, са доста предпочитани и дори колекционирани. Има хора, които обичат да си купуват чиния или чаша от всяко едно място, на което са били.

Бижутерия - гривни, синджири, пръстени, обеци? Предложението си го бива, особено ако искате да впечатлите и най- претенциозната дама. Какво по- забавно от това и ти сам да си купиш някоя дрънкулка и да остане спомен. Аз доста често го правя - от различни градове, които съм посетила, си купувам гривна или синджър, който не свалям от себе си, и по този начин запазвам връзката и моментите, прекарани там.

Ръчно - изработени изделия - винаги можем да впечатлим любимите си хора с невероятно създадени предмети, които са запомнящи се, красиви и винаги част от интериора на жилището. По този начин ние и други хора ще успеят да разберат историята за направата им, да се докоснат до създателя и до мястото, от което е предметът.



Нови идеи ще ви дойдат и на място, докато се разхождате из улици и магазините на глада, в който сте. Подаръците и сувенирите, осъществяващи връзката с вашата дестинация, са страхотна изненада, която се посреща топло и радостно от всеки ваш близък.
Най- важното е да ги подарите от сърце и с много любов.

До скоро!
Габи...

Коментари

Прочетете още от мен:

Август между редовете

Университетът: 2 сесии по-късно

Пловдив за Начинаещи

Защо "Сърцето не изгаря при пожар"?

"Всички ние сме Мечти" | Ревю