Истинска приказка

Дестинация: Френска Ривиера
Градове: Марсилия, Ница, Кан, Монако, Ез


Да влезнеш във френската приказка, да се почувстваш като принц или принцеса, да се разходиш по улиците на едни от най- красивите места във Франция, да опознаеш съвсем нови и необичайни места, да се полюбуваш на гледките към Лазурния бряг, от Нотр Дам дьо ла Гард, да плаваш до изключителни острови, да опознаеш миризмата на Прованса и да мечтаеш.
Защо да не се сбъдне тази мечта? 

Това място те остява без дъх, така ти завърта главата, че се чудиш какво ти се случва. Място, в което се влюбваш завинаги. Величествени природни гледки в контраст с луксозни хотели и яхти. Красиви и цветни градове, селца и курорти, които имат своя ярка индивидуалност и свои тайни...

Днес реших да ви разкажа за моята дълга екскурзия до Франция, която осъществих с моето семейство и която няма да забравя. Споделям го с вас, за да ви дам идея за едно различно място, което може да посетите и да запомните цял живот, дестинация, която би пленила всеки с различни неща - яхти, природа, музеи, пристанища, острови, гледки, храна, магазини, катедрали, улици, изкуство, плаж и море.... и още много други.

МАРСИЛИЯ

Дори и мрачна Марсилия пленява с голямото си пристанище и с величествената катедрала, спиращи дъха гледки, които може само да запаметиш в главата си и неспирно да им се любуваш. Ако не сте били в този град посетете Старото пристанище, базиликата Нотр Дам дьо ла Гард, направете и разходка до Замъкът Иф, фарът Санта Мария, улиците и просто се изгубете там, няма да съжалявате въобще, направете си и един плаж...
Хващаш метрото и то ще те заведе до незабравими места, които си струва да видиш.
Влюбих се в този град още когато си направих първата вечерна разходка, всичките тези светлини, обстановката, която предразполага към почивка и спокойствие, храната и хората. Нямам търпение отново да заведа приятели там, да им покажа едно място пълно с магия и история.

НИЦА, КАН, КРАЛСТВО МОНАКО
Лукс, изящество, красота, блясък, хотели и яхти. 
Ница ме впечатли с невероятната си алея за разходка, плаж, на който бих останала дори и през нощта, заведения и китни улички с магазинчета...пицата също беше доста вкусна.Великолепната крайбрежна алея се е вместила между луксозните хотели и плажа, като цялата е поръбена с палми. Кънкьори се пързалят между шезлонгите, лимузините и плажните ресторанти. Това е външното лице на Ница. Сърцето на града е малко по-далеч – на пазарния площад Cours Saleya и малките улички из Стария град - la Vieille Ville. Основната артерия на града е улица la rue Droite.

Кан е изключително луксозно място, всичко там е класно магазини, хотели и ресторанти. Това е следствие от факта, че там се организира един от най – старите и престижни фестивали, а именно филмовия фестивал Кан. Да си представиш и ти, че си част от този филмов фестивал, да слизаш по стълбите като звезда е невероятно изживяване и остава в спомените и в снимките ти завинаги. Хотелите, яхтите, лъскавите магазини за висша мода също са част от облика на града, които те карат да видиш и един нов свят.


Стигнахме и до символът на казината, парите, колите, хотелите и още безброй много луксозни неща като магазини, яхти, цели кораби, голф игрища на покрива на сградите, футболно игрище също...

Монако е едно от най-интересните и елегантни места в Европа. Тук остават очаровани дори и най-претенциозните и капризни туристи. Ресторантите и хотелите са на изключително високо ниво, а висок стил и класа излъчват дори и малките кафенета в средиземноморски стил, които иначе са типични за цяла Южна Европа. Градът-държава притежава наистина безупречна инфраструктура и всичко е изпипано в най-малките подробности. В най-лъскавата и богата част на Монако се намира кварталът Монте Карло. Тук ежегодно се провежда кръг от автомобилното състезание Формула 1 - минахме с колата по пистата и си представих как и аз съм част от ралито. В Монте Карло също така се намира една от най-големите забележителности на кралството – дворецът на кралското семейство. 

За любителите на спокойствието, на малките градчета и спокойствието - е това място се казва ЕЗ. Съчетание на град и село, на природа и море, на спокойствие и забавление, малко, но изпълва сърцето ти с цялостната си обстановка. 

Малко, кокетно градче високо в планината, което грабва със спиращи дъха гледки. Тук няма да откриете лукс и блясък, а точно обратното - симпатични стръмни калдъръмени улички, които отвеждат до различни занаятчии и продавачи на антикварни предмети, интересни картини и изделия.

Сред най-посещаваните места в града е впечатляващата ботаническа градина, която предлага на посетителите си голямо разнообразие от причудливи кактуси. Отивайки в Ез, не забравяйте да видите "Пътят на Ницше" - твърди се, че именно тук той се вдъхновява и пише "Тъй рече Заратустра". 
Именно е Ез ми е любимият град, който посетих от всички изброени. Може би уличките, любовта, която е навсякъде, хората, миризмата на цветя, историята и гледките, разбира се, ме карат и в този момент отново да се върна там и да обикалям цял ден.
Дестинация: Франция, Ривиера си заслужава повече от много други неща, затова мечтайте, действайте и пътувайте. А тези градове ви очакват и вас, за да ви пленят с всичко, което имат.  Организирайте приятели, планирайте, посетете тези страхотни градове, променете живота си!
До скоро :)

"Нямате нужда от магия, за да изчезнете. Имате нужда от дестинация"

Коментари

Прочетете още от мен:

Август между редовете

Университетът: 2 сесии по-късно

Пловдив за Начинаещи

Защо "Сърцето не изгаря при пожар"?

"Всички ние сме Мечти" | Ревю