Светът е книга


"Където и да отидете, отидете с цялото си сърце" - Конфуций

Здравейте, днес реших да отделя малко време на една тема, която е доста често обсъждана между приятели, семейство, съученици, колеги, съседи и пенсионери - Пътуване? Екскурзия? Ваканция? Но къде да отидем, кое място да посетим, близо или далеч, какъв е бюджетът ни, какъв багаж да вземем, как да се приготвим?

Преминала съм през доста препятствия и проблеми преди и по време на пътуванията ми.
Ще започна с това, че пътешествието не е само да идем, да се тагнем и да се върнем вкъщи, а напротив, то е много повече от това.
Пътуването ни дава познания, разширява мирогледа ни, запознава ни с много нови хора, култури, места. Пътуването е и поглед към нас самите. Чрез него успяваме да открием черти в себе си, които комфортът на родината не биха разкрили.

Наслаждавайте се на всеки момент от него, дори и на тези, които са по-скоро негативни и изнервящи, защото те са част от една промяна за нас самите, разнообразие от ежедневието, почивка от стреса и напрежението, затова трябва просто да се отдадем на миговете от екскурзията, дори и тя да е в родния ни град, който добре познаваме. 

Както тези няколко дена екскурзия до ново място са пътуване, така и живота е едно доста дълго пътешествие и зависи от самите нас какво ще го направим...Опознайте света, защото по този начин ще забогатеете наистина и ще изградите връзката си със света около вас. 

Защо да не се изгубим в един невероятен свят който е само около нас който можем да допуснем още по-близо до сърцето си? Да имаш шанса да видиш тези невероятни места където и да си да се насладиш и да ги запазиш в съзнанието си - това си е сбъдната мечта...Just go!

Коментари

Прочетете още от мен:

Август между редовете

Университетът: 2 сесии по-късно

Пловдив за Начинаещи

Защо "Сърцето не изгаря при пожар"?

"Всички ние сме Мечти" | Ревю