Любов по време на вирус

Хмм, да се замислим... Любов и вирус - имат ли въобще допирни точки?
Как ни се отразяват извънредната ситуация и карантината на любовния ни живот?
Когато осъзнаеш, че искаш да прекараш остатъка от живота си с някого, искаш остатъкът от живота ти да започне колкото се може по-скоро!“
 – из филма „Когато Хари срещна Сали“ –

Карантината е факт и докато не се подобри положението, трябва да си останем вкъщи, за да помогнем на себе си, на нашите близки, на лекарите и на всички работещи, които са изложени на опасност от заразяване. Нашата мисия се оказва възможна и рано или късно всичко ще отмине. Извънредното положение и пандемията са изпитът пред цялото човечество, пред всички, които трябва да си припомним едни от най-важните уроци - да обичаме истински и да се борим за любимите си хора.
Знаете ли, преди гледахме единствено себе си и нашия собствен път към бъдещето. Вървяхме, дори търчахме и препускахме с пълна скорост към така бленуваните моменти. Разбира се, приехме всичко за даденост и не осъзнахме колко сме пропуснали. Е как така? Като вече света е толкова развит, пък ние изпускаме онези мънички неща, които струват най-много, които са най-ценният дар на Земята?
Забравихме да обичаме, да се смеем, да споделяме, да изпитваме емоции, защото се стремяхме единствено да свършим колкото се може повече неща, да си създадем един непроменим график, който да изпълняваме в продължение на месеци, дори години.

Може би вече е времето да си припомним какво е търпение, какви са истинските усмивки, какви са моментите на обич и на гордост с някой няш близък. В този живот не може само да консумираме, да искаме и да бъдем пасивни играчи. Нека сложим Миналото и Настоящето на кантар...Преди подминавахме живота и се борехме за временно щастие, а сега, когато сме заключени вкъщи, можем да преосмислим смисъла на съществуването си. Получихме един значим урок за последиците от желанието ни за сила и контрол над абсолютно всичко, но и втори шанс да намерим промяната в себе си и във всички нас заедно по време на карантината. За да погледнем света през призмата на човечността, взаимопомощта и любовта към другите. Ето това със сигурност мога да нарека пир по време на чума.

Реших да напиша тази статия, за да ви припомня, че за истинската любов, за силната обич и за неразрушимата връзка между двама души няма граници, а Тя - любовта не е заключена, тя е на свобода, точно както и Надеждата от кутията на Пандора. Време е да осъзнаем, че именно любовта ще ни помогне да преминем през това положение по-лесно, да бъдем щастливи и да преоткрием човека до себе си.
Karena cinta kita tidak hanya sebatas instagram.    Fyi: foto cast se… #fiksiremaja # Fiksi remaja # amreading # books # wattpad

Е, как оцелява любовта, когато сме разделени? А как се справяме отблизо, но в същото време толкова далеч един от друг? Ами какво правят двойките, когато вече споделят всичко - заедно работят, заедно почиват и заедно са болни? Със сигурност обаче има моменти на спорове и караници, но може би една баничка или палачинки с шоколад могат да оправят нещата. В крайна сметка една такава ситуация, която бе неочаквана за целия свят, ще ни покаже дали избраният от нас човек е правилният.

Каква по-добра възможност да се опознаем, докато сме в карантина...Е, това ще стане по телефона, но благодарение на технологиите по всяко време може да се пуснем и на една виртуална среща в Месинджър на изгодни оферти, особено за кавалера - не трябва да купува цвете, ще спести от билет за кино или от това да изпраща своята дама до нейния дом. Единственото условие е да имаш батерия на телефона или контакт за зарядното наблизо. Е, настани се удобно и звънкай... Темите за разговор ще дойдат неусетно и няма да усетите как са минали дори часове в приказки за все интересни и приятни неща. Представете си, ако бяхме под карантина 80-те или 90-те години на миналия век. Тогава си е било лукс да имаш телефон, а ако си имал, то той е приличал на днешните гирички от фитнеса. Сега поне почти навсякъде имаме и обхват, и интернет, че да може да се чуем или да си пратим едно "Как си?" в Месинджър. Кой знае колко сложно е било да се напише един СМС преди - докато въведеш буквите, докато се изпрати, докато получиш отговор. Какъв късмет имаме днес, нали? 
#fashion #vintage #retro #editorial #model #modeling #35mm #film #dreamy #60s #mod
В момента ни липсва и прочутият женски проблем преди среща "Какво да облека? Нямам нищо подходящо в моя гардероб!". Не се притеснявайте, защото сега анцугът ще свърши тази работа, а и никой няма да ви съди с какво облекло си седите вкъщи. Каква по- добра комбинация от домашните дрехи, обикновената вързана на опашка коса и карантинна среща с новото готино момче...Не забравяйте, че имаме възможнстта да поддържаме и тази връзка, затова нека да бъдем благодарни на технологиите от днешното време, които спасяват любовта. Всъщност на силната и истинска любов не й трябва интернет връзка, за да се поддържа стабилна и здрава, защото тя ще издържи на всяко едно предизвикателство.
Yehuda Adi Devir, es un ilustrador y diseñador de Tel Aviv, con una importante formación militar, Maya Devir es su mujer también ilustradora, juntos comparten One of those days, una colección donde Yehuda ilustra su día a día con estilo de cómic y ella aporta la "chicha" a las historias.   Y no os penséis que se han pasado pintando músculo y figura y que parecen dos superhéroes...¡son casi así! Con sus dibujos nos adentramos en su vida y vemos como superan situaciones diarias como la de esos ...
Какво е любовта без Ромео и Жулиета? Определено сега е моментът да комбинираме миналото и настоящето в едно. Можем да бъдем част от любовната приказка на Шекспир, но и да предпазим от заразяване човека, когото обичаме най- много. Докато единият от вас е под карантина и трябва да седи 14 или повече дни вкъщи, другият може да го навести от безопасно разстояние и поне да му види очите, да му се усмихне и да му се нарадва. Не е същото като истинска прегръдка или нежна целувка, но поне ще запазите тази любов за още дълго време.  Остава малко и за всички лекари и  работници, отдалечени с месеци от най-любимите си хора, които имат нужда от онази семейна любов и от спокойната уютна вечер сред истинското щастие. Но за да постигнем всички това Щастие, което определено може да се определи като Рай, трябва заедно да се преборим и да победим. Май отново любовта и единството от разстояние ще спасят света.
We may have missed a step, but we can get the last two
А ако си мислите, че карантината все още е единствено мрачен затвор за вас, сега мога да ви покажа една друга перспектива, която със сигурност ще ви накара да мислите по един друг и по-позитивен начин. Някои от вас са големи късметлии, защото 24 часа от всяко едно денонощие са със своята любима или със своя любим. Това вече е другото предизвикателство пред любовта на двама души. Е, да видим колко ще успеят да издържат и дали ще успеят да опознаят още повече човека до себе си.
Война и мир, май това се усеща, но кое от двете ще надделее?
Ежедневието ни става еднообразно, но дори и затворени у дома може да се насладим на любовта си, да опознаем първо себе си, а после и човека, с когото може да прекараме живота си. От тази ситуация може да излезем по- силни от преди и с ясни цели за бъдещето си.

Като човек, който винаги е на страна на любовта и щастливия край, мога да кажа, че сега е перфектното време да намерим щастието в малките неща с любимия човек. Сутришна закуска, споделено време за тренировка в домашни условия, забавни игри особено ако са и с домашния любимец и безценно време за любимите жанрове филми или книги. Сега няма за къде да бързаме и затова може да се насладим изцяло на малките жестове и моменти, споделени с най- любимото ни същество на планетата. А защо да не си измислим и някои предизвикателства, докато сме вкъщи, за да се разнообразим и да видим кой ще е победителят и кой ще чисти апартамента, като загуби. В тази връзка ще ви препоръчам и един уникално забавен български сериал, който проследява историята на типичната средностатистическа двойка. Те са заедно във всеки един проблем, във всяка една трудност, но винаги всичко завършва с щастлив край, а любовта побеждава. Е, представям ви любимия на много хора сериал "Тя и Той". Ако не сте го гледали, препоръчвам ви направо да си го изтеглите от интернет сайтовете и да започвате епизодите по ред на номерата, защото съм сигурна, че няма да загубите...Животът на Мартин и Силвия не е свързан с карантината и с опасния коронавирус, който върлува из всички държави по света, но показва истинската любов, която единствено остава в края на тежкия натоварен със задачи ден.
Кой помни? №20 | "Тя и Той" ~ Znam Magazine - Official Site
Те успяват да опознаят себе си, да изградят една силна връзка, която може да устои на най-различни перипетии, та дори и на свекървата. Може би в момента и вие се намирате в тяхното положение - да издържите на предизвикателствата на времето и да запазите любовта си. Сблъсъците с ежедневието също, както при тях, ще ви накарат после да си спомняте за времето на карантината, да разказвате дори на вашите деца или просто с усмивка да погледнете, че дори в кризата е имало моменти на обикновено, но желано щастие.
Не забравяйте, че имате цяла карантина време да развиете себе си и да изпълните нещата, които не сте успели преди. Ами защо не един бой с възглавници или по- скоро основно почистване на дома и подредба на гардероба. В момента имаш време за всичко, а като двойка имате време за двойно повече Всичко. Пък и вместо да се вайкате какво е било преди коронавируса и цялата пандемия - дълги разходки, почивки, излети в планината  или забавни вечери с приятели - вземете нещата в свои ръце и дайте шанс на така желаната промяна.
 А ти откъде ще започнеш? А откъде ще започнете заедно? Това е точният момент да си изясните нещата помежду си, да анализирате и всичко между вас, за да си разберете грешките и да ги поправите за в бъдеще. Единственото, което ви трябва е Воля и Мотивация за действие.
Пък и на всяка ситуация може да погледнем и с доза усмивка, защото кога, ако не сега, можете да се забавлявате по цял ден с вашия любим? Може дори да започнете да танцувате или да се научите да играете някоя от неговите игри. Опитвайте и нови неща, които досега не са били част от вашето ежедневие. А малко закачки няма да са в излишък на никого!
.(@cochx_mwsh) 님이 마음에 들어 한 트윗 / 트위터
Не се съмнявам, че ще настане и един сблъсък на двата свята на всеки един от вас. Преди разграничавахме някои части от личния си живот, но сега всичко вече ще бъде заедно и човекът до нас ще ни види в нашата обикновена среда - докато сме по пижама, рошави и без грим, докато маникюрът е израстнал или докато наддаваме с няколко килограма. Всъщност обаче това се крие и зад истинката любов - човек да те обича такъв, какъвто си с всичките ти недостатъци. Защото нещо напълно перфектно не съществува...
Когато ти се опитваш да го опитомиш в твоите представи от книгите или филмите за идеалния мъж или жена, забравяш да му показваш най-силното във връзката ви - радостта, че си избрал точно този човек за теб. Все пак партньорът ти ще те приеме с твоите прекрасни качества на характера ти, но и с твоите тъмни страни - когато си кисел сутрин, когато не си се наспал, когато се ядосваш и воюваш с целия свят и ще те обикне, защото ти го даряваш със същото всеки ден. Все пак всеки един от нас ще открие онази негова половинка, която никога няма да те ограничава заради статуквото, а ще ти дава крила, за да летиш към нови непознати хоризонти.
- #Romantic #Date #Ideas #Date #Ideas #Date#date #ideas #romantic
А как протича и работното ежедневие на двойките, които са заедно дори и в офиса от вкъщи? Да очакваме ли още един сблъсък на арената? До скоро се опитвахме въобще да не носим работата си вкъщи, за да се разтоварим напълно, но ситуацията ни тества дали можем да се справим и с това предизвикателство? Поне ще прекараме работните си часове с любимия си човек и ще се разнообразим от офис сградата. Разбира се, работата от вкъщи носи със себе си страхотни плюсове за нашето ежедневие, но дали тези хубави страни не стават по-малко, когато апартаменът се превърне и в бойно работно поле? Започва и войната, защото в хаоса, докато се подготвяте, и в "олелията" преди началото на работата или дори лекциите все ще успеете да се сблъскате и както по филмите да разпилеете листовете хартия или тетрадките.На лице е и прочутото за всяка къща - "Къде ми е...? Къде си ми сложил....? Ти го ползва последен, къде го забута?", докато накрая не се окаже в ръката ви. Познатата ситуация с дистанционното, което винаги безследно изчезва и ни трябва детектив, за да го намерим. Май е време за решение и на този проблем, че ще се изпокараме за нула време, а палачинките няма да помогнат за реванш. Може да ви се стори дори забавно да си изготвите свой график за задълженията на всеки един - но...внимавайте кое на кого, да не настане бой или прочутото замеряне с чехли. Все пак във всяка ситуация ще намерим и малко време за забавления, ако не изпъдим партньора си в другата стая, защото не можем да слушаме лекцията или "прекалено силно диша", докато изготвяме бизнес план за клиентите си.
А как ще си разпределим домашната работа? Кой ще развежда кучето и кой ще чисти къщата? Освен отново да разберем чрез стария метод с късата клечка или чрез "Камък, ножица, хартия", пък после ние дамите ще тропнем с крак и ще издадем заповедта за действие.
Blog | yehuda
В забързаното ежедневие често забравяме и да покажем любовта си на човека до нас, защото сме затрупани от различни ангажименти и от битовизми, които по някакъв начин ни карат да забравим за силните чувства и единствено да работим, докато накрая не се почувстваме изтощени от поредния дълъг ден. В крайна сметка любовта е тази, която побеждава дори и рутината, защото всеки един от нас се връща при нея, търсейки вълшебството и магията на щастието. Спокойствието на всеки в Хаоса от увеличаващи се задачи.
В тази статия реших да ви покажа как любовта по време на вирус е възможна във всичките ѝ измерения. Заспахме в един свят и се събудихме в съвсем различен. Внезапно осъзнахме, че многото пари, лъскавите коли, скъпите дрехи и нарисуваните (гримирани) лица нямат никаква стойност и не могат да те излекуват от болестите, не могат да заместят липсата на любимия човек и времето, прекарано с него. Загубихме много, но и спечелихме време за себе си и време за човека, с когото споделяме живота си. Осъзнахме, че истинската любов не може да остане в карантина, защото тя винаги ще се разпространява със своята сила по целия свят и ще лекува от самотата и изолацията.
Пък и си е едно предизвикателство пред нас, нали? Как протича вашето влюбено ежедневие под карантина?
Illustrator Chronicles Relationship in Charming One of Those Days Comic
not sure how this happened but follow my insta - Kiley.hill :):):)


П.С. - Обичайте се!

Коментари

Прочетете още от мен:

Август между редовете

Университетът: 2 сесии по-късно

Пловдив за Начинаещи

Защо "Сърцето не изгаря при пожар"?

"Всички ние сме Мечти" | Ревю