Събудих се на 19

Is '13 Going on 30' available to watch on Netflix in America? -  NewOnNetflixUSA

Каквото и да си говорим, всеки от нас свързва месец Септември с края на летните приключения и с началото на дъждовното есенно време. Като за капак някои от нас започват училище или се впускат в съвсем нови студентски премеждия, а други изцяло се потапят в работното си ежедневие. Не може ли да си откраднем още няколко красиви летни спомена, без значение, че Септември е дошъл?

Месецът на Девите за мен започва по един доста по-различен начин, защото като горд представител на този зодиакален знак имам свой собствен празник - ден, който е много специален за мен.

Септември е и сбогуване - изпращаме любимите си хора в друг град или друга държава, където те започват своето Ново Начало, за да сбъднат мечтите си. Дните отлитат, часовникът тиктака все по-бързо, а терминалите на софийското летище и чакалните на гарата се пълнят с различни истории. Всеки се опитва да се смее, но всъщност тъгата отвътре напира, а сълзите започват бавно да се стичат по лицата им. Разстоянието между нас, между миналото и бъдещето става все по-голямо, докато накрая не загубим заминаващия ни другар от поглед.

Преди да си кажем "Сбогом" обаче, ние сме заедно и сме изживели най-красивите моменти, споделени с верни приятели, които могат да те научат на истинска любов, на доверие и на търпение. Моментът на "Довиждане" ще дойде, но преди това трябва напълно да изживеем сплотените мигове, когато сме сгушени на плажа или на верандата на двора. Точно с това свързваме деветия месец от годината - със Сплотеността. И нека не забравяме, че пролетта винаги се връща, а с нея и липсващите ни хора, които са на другия край на света.

В тази статия ще ви разкажа история за приятелството и за любовта, които не познават граници и разстоянието не е бариера. Представяте ли си най-добрите ви приятели да ви изненадат в най-ценния за вас ден?

Всичко започна без мое знание...

Дълго време нямах идея как да отпразнувам 19-тия си рожден ден, защото исках да направя нещо необикновено на деня си и да разнообразя гостите си. Всичко ми се струваше банално и дори изтъркано. След известно време размисли и страсти най-сетне имах идеален план за това как да прекарам своя празник с приятелите си. Всичко бе измислено - храна, питиета, игри, торта, украса, музика, подредба на масата, рецепти и още куп организационни дреболии.

Оказа се обаче, че понякога живеем в паралелна вселена и не подозираме въобще какво ще ни се случи. На 4-ти септември пъзелът се нареди парче по парче. 


Моментът на изненадата е неописуем, а всичко, което може да се изпита в онзи миг, ще бушува още дълго време. Ще имате толкова много въпроси, а първите няколко минути въобще няма да възприемате изненадата от приятелите си за истина. Губиш ума и дума - това е от онези моменти, в които искаш да кажеш толкова много и да благодариш за този невероятен подарък, но не можеш. Наистина ли това се случва? Сигурно е само сън...

Дори когато изминат дни от страхотното преживяване, все още във вас ще се усеща вкусът на изненадата. Определено ще искате отново да изпитате това чувство на удивление и любов, което бих описала по следния начин - "Пърхане" от щастие, от задоволство и от вълнение през цялото време. 

Завесата пада и разбираш за тайните разговори на родителите си с организаторите на партито и за рисковите ситуации, в които на косъм цялата изненада е можела да се провали. Сега вече всичко си идва на мястото.


Липсваше луксът или суетата на градските скъпарски заведения, които са типичните локации за отпразнуване на роожден ден в днешно време. Всъщност ще сте много доволни, че празникът ви ще протече далеч от помпозността, защото така ще успеете да прекарате ценно време с близките си, да си споделяте, да играете, да пеете, без да се срамувате и притеснявате какво ще кажат другите. 

Това е и един от най-важните уроци, който научих за крехките си тийнейджърски 19 години - не е важно къде си, а с кого си. (Дни, след като написах тази статия, срещнах цитата от долната снимка в едно приятно пловдивско кафене, докато си говорих с много ценни за мен приятели.)


Храната ще приготвите заедно, игрите ще измислите почти сами, като си откраднете някои малки идеи от интернет, ще разнообразите нощта си с караоке и всеки ще успее да се почувства звезда на червения килим, докато тръпне в очакване да разбере какво е следващото му предизвикателство. Какво е рожден ден без танци и подаръци? И хей, не забравяйте тортата в хладилника! Трябва да духнем свещите, които с времето се увеличават!


Събудих се на 19 като тийнейджър за последна година, но със сигурност ще запазя в погледа си младежкия пламък и неподправеното вълнение на дете. В този свят се нуждаем все повече от искрени усмивки, затова нека взимаме пример от малчуганите, които се радват на обикновените моменти от живота. А какво ли са ни приготвили юбилейните 20? 


За миг погледнете своите приятели, които са ви спретнали един приятен заговор зад гърба, и ще видите в очите им още по-голямо щастие и сияние, защото са успели да ви направят един страхотен подарък. Не забравяйте, че най-голямото удоволствие идва тогава, когато накараш най-близките ти хора да се усмихват заради теб.

Давате ли си сметка колко много значат хората, които са до вас във всеки труден момент и по време на всяка нова авантюра? Заедно ръка за ръка сте преминали през Всичко. И в края на деня осъзнаваш, че истинското приятелство не се измерва по стойността на подаръка или по хубавото селфи, качено в Инстаграм, а по споделените изживявания, които остават вечен спомен, дори и да отидете на края на света. 

 



Коментари

Прочетете още от мен:

Август между редовете

Университетът: 2 сесии по-късно

Пловдив за Начинаещи

Защо "Сърцето не изгаря при пожар"?

"Всички ние сме Мечти" | Ревю