Писмо до Ромео и Жулиета

Дестинация: Любов във Верона
Here's what love is:
a smoke made out of lovers' sighs.
When the smoke clears
Love is a fire burning in your lover's eyes
William Shakespeare

В месеца на любовта реших да отделя време и да ви споделя една Любовна история. Ще ви разкажа за града на любовта, за италианската перла, за Верона - едно малко местенце в Италия, което изпълва всеки един с любов.

Любовта е навсякъде. 

 Първо ще говорим за прочутата къща на Жулиета. Влизаш и в двора, по стените, по вратите - навсякъде усещаш любовта между другите хора. Те вярват в нея, затова днес и моят призив към вас е: Повярвайте в силата на любовта.
Заслужава ли си посещението? Разбира се!
Историята на Шекспир ще те върне назад във времето, ще ти покаже истината и чувствата между хората, ще се доближиш до любовта им и ще поемеш от нея. Заредих се благодарение на екскурзията ми до Италия и най- вече до Верона. Поверията и легендите, които витаят във въздуха на града и се отнасят до любовта и влюбените, ме плениха още много преди да замина, успях да им повярвам и да се надявам. Усмивките на лицата на хората, любопитството и желанието за приключение и създаване на връзка с мястото засилват емоциите, вярванията и изпълват цялостната картина на Любовта.
Писма, катинари, молитви, бележки на салфетки, закрепени с дъвка, снимки, сърца, надписи и най- вече туристи от цял свят, дошли да се насладят на мястото. Да прочетеш нечие писмо, да напишеш бележка на любимия си, да се отбележиш на стената и многото неизвестни хора да те заобикалят усмихнати - кара те да се чувстваш на точното място в точното време, изпълнен с любов.

Площади, автентични малки и големи къщи, паметници, арки, дворци, скрити места, които само месните хора знаят, но и вие сами може да откриете, тесни улички, водещи до още по- красиви места, магазини, пицарии и кафетерии, катедрали, мостове - стари и нови, театри и толкова невероятни гледки, накъдето и да се завъртиш. Желанието - да останеш за по-дълго в града, да си част от него, да се докоснеш до миналото му и да се превърнеш в настоящето му се усилва с всяка изминала секунда, прекарана в разходка там.



Река Адидже прави един невероятен завой покрай Верона и разполовява града по прекрасен начин. По крайбрежието на реката има страхотни места за уединение, за снимки, за прекарване на свободното време като в рая. Разходката по многобройните мостове също допринася да цялостната живописна картина, която оставя дълбок спомен в сърцето и в духа на човек, минал покрай нея. Но какво е екскурзия без сладолед? Във Верона може да опитате един от най- страхотните сладоледи в най - различни вкусове, дори може да си угодите по всеки друг начин - пиците тук също са страхотни. А виното? Каква по - страхотна добавка към романтичната ви вечеря, почивката, докато седите на пейка или дори за подарък.

"Живеят само влюбените, другите просто съществуват"



Не изброих всички забележителности, които може да видите в града, тъй като самата аз не успях да видя, ето затова с нетърпение чакам следващото ми посещение във Верона. Повече информация за някое място - използвайте интернет. Съветът ми е да се отдадете напълно на екскурзията си до Верона и да останете няколко дена, защото един определено не стига.
Единственото, което мога да кажа за краткия ми престой във Верона е, че денят ми бе магичен и изпълнен с най- страхотните и невероятни моменти.
Опознах това райско кътче с моите приятелки от ансамбъла, в който танцувам, и съм истински щастлива, че бях с тях и се забавлявахме адски много.
Нямам търпение да организирам следващото си пътешествие и да се върна отново в града на любовта.


Разбира се, написах ви едно писмо, което се надявам да съхраните в сърцата си, да допуснете любовта до себе си и да обичате, защото по - голяма сила от тази на света не съществува.
Послание: Любов, предайте я нататък и обичайте!
Оставям ви да мечтаете и да посетите италианския рай, а спомените, които ще създадете, моментите и нещата, които ще видите, ще се запечатат завинаги в ума ви и ще се връщате там мислено, където и да сте.



#AllWeNeedIsLove
Поздрави, Габи
instagram: @gabriella.stankv



Коментари

Прочетете още от мен:

Университетът: 2 сесии по-късно

Да откриеш своето място

Август между редовете

Да се завърнеш...

Защо "Сърцето не изгаря при пожар"?